Een stad om te ontdekken

Wereldstad

Franeker staat internationaal bekend om veel bijzondere dingen. Zo organiseert Franeker al 160 jaar het PC Kaatsen op het Sjûkelân, staat het oudste nog werkende planetarium ter wereld gevestigd aan de Eise Eisingastraat en zijn er in Franeker tientallen rijksmonumenten te vinden. Kort gezegd: een wereldstad! En een wereldstad, verdient de juiste city marketing.

De eerste City App van Friesland

Om toeristen te voorzien van een informatiepunt is er gekozen voor het Martena Museum, deze staat centraal in de binnenstad van Franeker. Gezien het informatiepunt zo compact mogelijk moest blijven, werd er al snel gekozen voor een custommade City App welke gepresenteerd zou worden op een tablet. Toeristen kunnen met gemak gebruik maken van de tablet om Franeker digitaal te verkennen.

In samenwerking met Noorderstorm hebben we 1 januari 2013 de allereerste toeristische City App van Friesland gelanceerd en wordt deze vol op gebruikt in het Martena Museum. Ook is de app te downloaden via de Appstore.

Compacte stadskaart

Voor de toeristen die liever voor de traditionele plattegrond gaan is de custommade stadskaart ontwikkeld. Het centrum van Franeker geïllustreerd als duidelijke plattegrond met uitgelichte, culturele hotspots. Er is ook aandacht besteed aan gezellige café’s, lunchrooms, restaurants en het shopgebied.

Stadsgids als informatieve aanvulling

Naast de stadskaart heeft Franeker de stadsgids, welke vol staat met extra informatie over zowel historische panden als lokale winkeltjes. Deze stadsgids sluit perfect aan op de stadskaart en geeft winkeliers en restauranthouders de mogelijkheid om te adverteren voor toeristen.

Meer cases van Oosting